3 Kasım 2009 Salı

Kısa Kısa

Kısa kısa:

* Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Kuzey Irak'taydı. Görüşmelerin Kuzey Irak'ta bir Kürt Devleti'ni tanımak olarak anlaşılacağı iddiasına Davutoğlu aşağı yukarı "ABD'ye gidince eyalet olan Teksas'a gitmiyor muyuz? O zaman Teksas Devleti'ni mi tanımış oluyoruz?" diyerek Kuzey Irak'ın Irak Federe Devleti'nin bir eyaleti olduğunu hatırlattı. Onur Öymen ise gecikmeden Teksas'ın halihazırda bir askeri gücü olmadığını dolayısıyla bu benzetmenin de geçersiz olduğunu söyledi.

* CHP lideri Baykal'ın Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Irak'ta yapacağı görüşme CHP'nin isteği ile iptal edildi. CHP iptal arzusuna gerekçe olarak Türkiye'nin hassas gündemini ve yanlış anlaşılma kaygısını gösterdi.

* H1N1 aşıları sağlık personeli ve henüz ülkeyi terk etmemiş hacı adaylarına uygulanmaya başladı. Sağlık Bakanı da aşı olurken, bugün -şok edici bir şekilde- Başbakan Erdoğan aşı olmayacağını açıkadı ve muhabirlerin önünde Sağlık Bakanı'nı da "Başbakan ve Cumhurbaşkanı da aşı olacak" açıklaması sebebiyle azarladı.

* Demokratik Açılım(?) tartışmaları TBMM'ye taşınıyor. Görüşmelerin 10 Kasım'da yapılacağı söylenirken CHP'nin Ulu Önder'in ölüm yıldönümü sebebiyle görüşmelerin birkaç gün ertelenmesini istediği belirtildi.

* Mehmet Ali Talat, kendi hayatıyla ilgili bir kitap için verdiği mülakatta Rauf Denktaş ve partisinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ilan etmek istediği gece ret oyu verdiğini ve oylama KKTC'nin ilanından yana sonuçlanınca oturup ağladığını, bu hamlenin hata olduğunu ve bugün de halen böyle düşündüğünü söylemiş.
Talat bugün itibariyle hala o ilan edilmesine karşı olduğu cumhuriyetin başında, Rum kesimi ile müzakereleri yönetiyor.

5 yorum:

Kutlu dedi ki...

bugün meclis'te dtp grubunun ıslak imzalı belge ve ihbarla gelen belgelerle ilgili araştırma komisyonu oluşturulması önergesi reddedildi. ayrıca genetiği değiştirilmiş organizmalarla ilgili gündem dışı konuşuldu, sırp kasabı karadziç'de lahey'de yargılanmaya başlandı. kusura bakma blog senin blogun ama madem başlık kısa kısa bunlardan da bahsetmek gerekir diye düşündüm.

Okur Yazar Adam dedi ki...

Karadziç'i yargılanması başlayalı bayağı oldu aslında ama duruşmalara katılmıyor kendisi. Vekil avukat atandı, kaçışı yok.

GDO tartışmasını kısaca geçmemek, geçen seneki biyolojik güvenlik tasarısına göz atmadan yazmamak için es geçtümdü.

dtp ile ilgili haberi ıskalamışım bak sağolasaaan (açılım)

chinaski dedi ki...

madem açılım o zaman maliye bakanlığı'nın google açılımını da sorgulayalım. madem ki burası demokratik bir platform, herşey açık açık konuşulsun. aksi halde sonuçlarına katlanırsınız (mafya açılımı)

Kutlu dedi ki...

2.5 yıldan uzun süredir alevi açılımı yapamayanları kürt açılımı yapacaklarına ve hatta bunda başarılı olacaklarını sananları hayretle izliyorum. adında bile anlaşılamayan bir şeyin başarılı olmasını beklemek hülyacılık. bunlar da benim eklemek istediklerim. sanırım dtp kabul edilmeyen araştırma komisyonu tekliflerinin üzerine istanbul'da bilmem kaç avukatla şikayette bulunacaklarmış belgeyle ilgili. şov yapamya ne kadar da düşkün bu adamlar.

Adsız dedi ki...

Dostum o değil de ulusal takım ne ya?
ulusal ne ya?